alkulahde_jussielo_lauantai_04

Kilpailu jatkui kivoilla tehtävillä

Lämmin auringonpaiste ja Aurajoen upeat maisemat saattelivat vartioita kilpailureitillä. Ohjelmassa olivat rastit vesilaitosmuseossa, ylioppilaskylässä ja joen vastarannalla.

alkulahde_jussielo_lauantai_01

Juttelimme vartion kanssa, joka oli juuri suorittanut kaupunkisuunnistuksen ylioppilaskylässä. Espoosta asti saapunut vartio Algerian jalkapallomaajoukkue Kivenlahden Piilevistä kehui älyä vaatinutta reittiä. ”Törkeen kivaa, ei mennyt juoksukisaksi kuten tällaiset suunnistukset yleensä. Myös vedenpuhdistustehtävä meni ihan hyvin, odotukset ovat korkealla.”

alkulahde_jussielo_lauantai_02alkulahde_jussielo_lauantai_03

Suunnistustehtävä keräsi kehuja muiltakin kisavartioilta. Ylioppilaskylän sokkeloissa on alueen tuntevienkin toisinaan vaikea löytää oikeaan paikkaan.

Suunnistuksen jälkeen vartiot jatkoivat Aurajoen rannalle kätevyystehtävään, jossa testattiin kilpailijoiden kirvesmiestaitoja liitosten tekemisessä ja hirsitöissä.

alkulahde_jussielo_lauantai_04

Toisille tehtävä oli haastava, mutta mieluinen. Ruskeassa sarjassa kilpaileva Megahai Raision KilliNalleista kiitteli koko rakentelun työllistävyyttä. ”Mahtava tehtävä. Kiva, että on kaikille tekemistä, etteivät muut vain katso kun yksi virkkaa.”

alkulahde_jussielo_lauantai_06

Piikkiön Tammipartiosta, Liedon Eränkävijöistä ja Jokikylän Pojista koottu sekavartio Eemelin Enkelit puuhasi innokkaasti, mutta tehtävä ei tuntunut omalta. ”Aika vaikea, liian vähän aikaa. Toinen liitos ainakin onnistuu. Ehkä pisteitä ei tule kauheasti.” Vartio löysi nopeasti kisasta positiivistakin. ”Suunnistus meni hyvin, sillä vartiossamme on kaksi suunnistajaa. Älyä vaativat tehtävät ovat vahvuutemme.”

alkulahde_jussielo_lauantai_05