alkulahde_jussielo_lauantai_10

Yllätyksiä reitin varrella

Kilpailijoille oli tarjolla yllättäviä tehtäviä. Rasteilla piti peruuttaa rekka määrättyyn paikkaan, ja rakentaa vaaka ja kalibroida se itse valetun alumiinipunnuksen avulla.

Rekkatehtävä yllätti Sonicin, jonka jäseniltä Kaarinan Sädetytöistä ja Koroisten Ritareista ei löytynyt aiempaa ajokokemusta. ”Meillä ei ole kenelläkään ajokorttia. Kuskimme ei ole koskaan ajanut autoa”, vartio tunnusti. He sopivat etukäteen käsimerkeistä, joilla vartion muut jäsenet ohjaavat suoritusta.

alkulahde_jussielo_lauantai_07

Seuraavalla rastilla jututimme Lilla Rosaa Uudeltamaalta Kirkkonummen Metsänkävijöistä. ”Vartiossa on rekkamiehen tytär, joten uskoimme, että tehtävä sujuu.” Lopputuloksesta edellisellä rastilla he eivät olleet aivan varmoja, mutta idea oli kuitenkin hyvä.

Myös työn alla ollutta vaakaa ja punnusta Lilla Rosa piti taitoja koettelevina. Tehtävä alkoi sujua älynväläyksen jälkeen. ”Vieteriä emme vielä tajua. Monta haastavaa asiaa, mutta se on hyvä.”

alkulahde_jussielo_lauantai_09

Vartiot pitävät siitä, että jäsenten ei tarvitse odotella vuoroaan. ”Tässä jokaiselle on jotakin, kaikki pääsevät tekemään”, kertoo Pojat Piikkiön Tammipartiosta. Tehtävä tuntuu mielekkäältä. ”Tämä pitää miettiä. Katsotaan miten käy, kun pääsee valamaan.”

alkulahde_jussielo_lauantai_10