karisaikkonen-yorasti-03

Yörastin tunnelmia

Vartiot saapuivat yörastille päivän kääntyessä illaksi ja yöksi. Lähimaaston metsä täyttyi vähitellen otsalamppujen valoista, hiljaisesta puheensorinasta ja vartioiden leiripaikoilleen pystyttämistä laavuista ja teltoista.

Yörastilla suoritetaan tehtäviä ja levätään. Osa vartioista tulee yörastille voitto mielessä pyrkiessään ratkaisemaan kisan yötehtävillä ennen sunnuntain viimeisiä rasteja. Toisille merkitsee enemmän mahdollinen lepoaika. Nuoremmilla sarjoilla on pakollista lepoa kolme tuntia.

karisaikkonen-yorasti-02

Jututimme vartioita heidän tunnelmistaan lauantaipäivän jälkeen.

Pisarat-vartio teki tehtäviä iloisena päivän sujumisesta. ”Yllättävän hyvällä mielellä, ei yhtään kärsimystä. Tehdään tehtävät valmiiksi ja kolmen jälkeen nukutaan. Siihen asti täyttä työtä”, kertoi sinisessä sarjassa kilpaileva tyttöporukka Raision KilliNalleista.

Yörastilla on useni paljon tekemistä ja vartiot jakavat tehtäviä keskenään. Noormarkun Pääskyparvesta punaiseen sarjaan kisaamaan tulleessa EmmääTiiä-vartiossa osa teki kynttilämuottia ja muut mustikka-juustokakkua vaniljakastikkeella ja koiran vetolelua. ”Lähdettiin kisaan sillä asenteella, että miten tämä päättyy. Pääasia, että on hauskaa!”

karisaikkonen-yorasti-01

Osa vartiosta keskittyi tiukasti tehtäviin. Niukkasanainen Tuomiokirkkopuiston pojat harmaasta sarjasta pahoitteli, ettei vartio ole juttutuulella. ”Päivällä on mennyt ihan ok, ei huippujuttu, ei isoja mokia. Yörastilla on hirveä kiire, yritetään ottaa rauhassa.”

karisaikkonen-yorasti-03

Tehtävien lomassa on tärkeää tankata energiaa ja pitää henkeä yllä. ”Heti kun saadaan ruokaa, on parempi”, huikkaa Viittasankarit Raision KilliNalleista. Päivä meni ruskean sarjan vartiolta mukavasti. ”Tänään on onnistunut, ilon kautta. Meillä on tarpeeksi erilainen porukka ja eri vahvuudet. Yörastin tehtävät yllättivät positiivisesti.”

alkulähde_kahvikonsertti

Yörastilla Turun Metsänkävijäin soittokunta järjesti lippukunnan 90-vuotisjuhlien kunniaksi jokaiselle osallistujalle kahvikonsertin kakkukahveineen. Soittokuntaa edusti yli 20 hengen kokoonpano. Kilpailijoiden oli konsertin lomassa tunnistettava kappaleita ja vastattava kysymyksiin. Soittokunnan ohjelmistossa oli ikivihreitä laidasta laitaan, kuten Usko Kempin Metsänkävijäin marssi ja Robinin Frontside Ollie.

Vartiot lähtevät aikaisin sunnuntaiaamuna takaisin kilpailureitille suorittamaan lisää tehtäviä.