jussielo_sunnuntai_03

Vartiot aloittivat toisen päivän

Vartiot alkoivat lähteä yörastilta aamulla seitsemän jälkeen. Jokaiselle vartiolle oli annettu etukäteen lähtöaika.

Ruskea ja harmaa sarja saivat tehdä tehtäviä läpi yön aamuun asti. Nuorempien sinisen, punaisen ja lilan sarjan aika tehtävien palauttamiseen päättyi jo yöllä.

Punaisen sarjan Ankka-Vartio Kairankiertäjistä käytti yön tehokkaasti. ”Tehtävät olivat sopivan haastavia ja valmista tuli 20 minuuttia ennen aikarajaa. Kaksi ja puoli tuntia nukuttiin, mitä ehti.” Sunnuntaina tavoitteena on jatkaa hyvin mennyttä kisaa. ”Mahdollisimman hyvät rastisuoritukset ja nopeasti maaliin”, Ankka-Vartio kertoi.
jussielo_sunnuntai_03
Jo aiemmasta yörastilta kertoneesta jutusta tuttu vartio Pisarat Raision KilliNalleista lähti hyvin sujuneen yön jälkeen sunnuntain rasteille kisan voitto silmissään.  ”Täysillä loppuun asti, aina koitetaan voittaa ja säilyttää mestaruus”, Pisarat kertoo. Unta kertyi yön aikana vaihtelevasti, mutta tehtävät olivat suuri piirtein onnistuneet. ”Juustokakku oli täydellinen, mutta kynttilään ilmestyi reikä.”

Tottumattomalle lukijalle lienee syytä kertoa, ettei kynttilän valaminen muotinteosta lähtien tai limettipiiraan valmistaminen ole kenttäolosuhteissa aivan helppoa. Epäilijöiden on syytä liittyä kiireen vilkkaa partioon ja ilmoittautua seuraaviin kisoihin.
jussielo_sunnuntai_01
Tehtävät herättivät myös kritiikkiä. Vanhemmissa sarjoissa useita kilpailuja kiertäneet kokeneet kisaajat eivät olleet tyytyväisiä kynttilätehtävään. ”Kauniisti sanottuna nysvääminen ei ole hyvä yörastitehtävä”, näpäytti Ritari Kaarinan Ristiritareista. Lauantain mieluisammat rastit sujuivat harmaan sarjan vartiolta hyvin ja myös sunnuntaina on tarkoitus menestyä. ”Eilinen oli hyvä päivä. Tavoitteena on jatkaa samaan malliin.” Nukuttua tuli yön aikana kokonaiset kaksi tuntia. ”Joku on, joku ei”, vartion jäsen päättää.
jussielo_sunnuntai_02
LOL-vartion tunteet vaihtelivat laidasta laitaan. Littoisten Pirtapiikoja edustavat vääräleuat veistelivät hyvällä mielellä muista osallistujista. ”Kurja sää karsisi turhia tuurivartioita, me pärjäisimme huonommassakin säässä.” Aina ei toki onnistu kokeneilta veteraaneiltakaan, jos ei pääse käyttämään vahvuuksiaan. Kysyin, onko kynttilätehtävästä rakentavaa palautetta? ”Ei”, kuului hyväntuulinen vastaus.

jussielo_sunnuntai_04