Juha Taini valmentajaksi Turun Metsänkävijöihin

Lehdistötiedote 31.8.2017

Suomen suunnistusmaajoukkueen edellinen päävalmentaja Juha Taini aloittaa lokakuussa suunnistusseura Turun Metsänkävijöiden valmennuspäällikkönä.

38-vuotias Taini ehti toimia kymmenen vuotta suunnistusliiton valmennustehtävissä, viimeiset kuusi vuotta päävalmentajana aina viime vuoteen saakka.

Taini on innostunut uudesta tehtävästään. Sitä tuo seuran kansainvälisyys. Hänellä ei ole aikaisempaa kokemusta valmentaa joukkuetta, jossa mukana on eri maiden maajoukkuesuunnistajia. Taini uskoo, että hänellä on myös paljon annettavaa.

”Tässä hommassa pääsen tekemään töitä fyysisesti kovakuntoisten suunnistajien kanssa, joilla on ehkä vielä suunnistusajattelussa kehitettävää, ja juuri sillä puolella ovat omat vahvuuteni”, Taini arvioi. 

Sekä Taini että seuran puheenjohtaja Kari Lehto puhuvat tason nostosta, tekemiseen tarvitaan lisää ammattimaisuutta. Molemmat uskovat Tainin valmennusoppien lisäävän TuMen houkuttelevuutta nuorille suunnistajilla. Seuran leireille pääsee harjoittelemaan ammattivalmentajan ohjauksessa yhdessä monen maajoukkuesuunnistajan kanssa.

Taini on tyytyväinen, että Juha Suntila jatkaa seurassa managerina. Suntila on hänelle ennestään tuttu ja hyvä työpari. Taini uskoo, että se helpottaa valmistautumisia suurviesteihin.

TuMe tunnetaan seurana, joka satsaa Jukolaan ja Tiomilaan. 2000-luvulla seura on molemmissa viesteissä yltänyt kakkoseksi. Vuonna 2015 sijoitukset olivat kuudes ja seitsemäs. Lehto myöntää, että tämän ja viime vuoden heikommat sijoitukset ovat olleet pettymyksiä.

”Nyt ei olla hakemassa yhden vuoden menestystä, vaan katsotaan pidemmälle eteenpäin. Juha Taini tuo osaamisensa rinnalla paljon lisää uskottavuutta meidän tekemiseemme”, Lehto toteaa.

TuMen valmennustehtävien lisäksi hän toimii kestävyysvalmentajana Jämsän ammattiopiston ja lukion urheilulinjalla sekä valmentaa yksittäisiä urheilijoita. Tainin valmennettavat ovat tähän mennessä voittaneet 19 aikuisten ja nuorten arvokisamitalia.

Valmentajan rinnalla TuMe on pestaamassa toiminnanjohtajaa, jonka avulla pyritään saamaan uutta vauhtia juniorityöhön. Myös viime talvena suuren suosion saaneita kuntosuunnistajien katusuunnistuksia kehitetään edelleen.