Iina Loposen esittely ja yhteydenotto


iinaloponen Iina Loponen on toiminut Turun Metsänkävijäin Soittokunnan klarinetin ja saksofonin soitonopettajana vuodesta 2008.

Iina aloitti musiikkiopintonsa sähköurkujen soitolla vuonna 1987. Klarinetin soiton hän aloitti 1990. Muita hänen soittamiaan instrumentteja ovat mm. altto- ja sopraanosaksofonit sekä piano, joista hän on suorittanut musiikin laajan oppimäärän. Laajan kokemuksen erityisesti puhallinmusiikista Iina on hankkinut soittamalla useissa Turun seudun puhallinorkestereissa.

Iina valmistui Turun AMK:sta, Musiikkiakatemiasta musiikkipedagogiksi vuonna 2008, pääaineenaan klarinetti. Hän on tehnyt opetustyötä vuodesta 1997. Sähköurkujen opettajana hän toimi Turussa Radiotalon musiikkikoulussa sekä Lounais-Suomen musiikkikoulussa vuosina 1997-2000. Vuodesta 2002 alkaen hän on toiminut klarinetin soitonopettajana Vakka-Suomen musiikkiopistossa, Laitilassa. Myöhemmin työtehtäviin on lisätty myös saksofonin opetus sekä puhallinorkesterien johtaminen. Vuonna 2010 Iina aloitti Taivassalon yhtenäiskoulussa yläkoulun (7.-9. lk) musiikinopettajana, ja vuonna 2015 hän aloitti myös alakoulun (1-6lk) bändikerhojen vetämisen. Iina on toiminut Laitilan soittokunnan kapellimestarina vuosina 2009-2015. Tammikuussa 2017 hän aloitti kapellimestarina puhallinorkesteri Nousteprassissa. Lisäksi Iina on toiminut klarinetin soitonopettajana Rauman musiikkiopistossa vuosina 2008-2012.

Opetuksessa pyrin panostamaan monipuoliseen ja kattavaan ohjelmistoon sisältäen niin klassista- kuin kevyempääkin musiikkia sekä myös jazzia. Tämä valmentaa oppilaita soittamaan erilaisissa kokoonpanoissa erityylistä musiikkia. Kannustan myös esiintymään niin pienkokoonpanoissa kuin pianon/cd:n säestykselläkin sekä ohjaan halukkaita oppilaita tekemään tasosuorituksia, jotta heille jää myös kirjallinen todiste edistymisestään. Kaiken taustalla kuitenkin tärkeänä ajatuksena oppilaskohtainen opetuksen suunnittelu sekä oppilaan tavoitteiden ja toiveiden kuuleminen!