Siiri Anttosen esittely ja yhteydenotto


Siiri Anttonen, musiikin teoria

siiriToimin Turun Metsänkävijäin soittokunnan musiikin perusteiden eli musiikin teorian opettajana. Valmistuin musiikin perusteiden opettajaksi Turun Musiikkiakatemialta vuonna 2011. TUMEn lisäksi toimin opettajana Turussa musiikkiluokilla sekä useassa musiikkiopistossa Turun lähikunnissa. Oma pääsoittimeni on kontrabasso, jota olen soittanut ja soitan lukuisissa orkestereissa ja pienyhtyeissä. Lisäksi olen ottanut opiskeluaikoina runsaasti tunteja mm. pianon, viulun ja nokkahuilun soitossa. Myös kuorolaulu on lähellä sydäntäni.

Mielestäni musiikin teorian opetuksessa on tärkeintä, että siellä kertyy tietoja ja taitoja, joista oppilaalle on käytännön hyötyä. Tunneilla harjoitellaan muun muassa erilaisia rytmejä, sävellajeihin ja asteikkoihin liittyviä asioita, erilaisia sointuja ja nuottien kirjoittamiseen liittyviä seikkoja. Kursseilla kertyy näistä asioita, eli musiikin perusteista, paketti, josta on hyötyä orkesterissa, soittotunneilla ja vaikkapa omien sävellysten tekemistä varten. Tunneilla on käytössä monipuoliset työskentelytavat (ei pelkkiä tehtäviä paperilla..), ja pyrimme käyttämään paljon oppilaiden orkesterisoittimia osana tunnin ohjelmaa.

Tällä hetkellä TUMEssa voi opiskella musiikin perusteiden alkeisryhmässä, joka on tarkoitettu ensimmäistä kertaa teoriaa opiskeleville sekä jatkoryhmässä, johon voi tulla, jos on käynyt teoriassa aiemmin TUMEssa tai muualla. Teoriatunnit ovat kivoja ja hyödyllisiä, eli mukaan vaan ja kysykää rohkeasti, jos haluatte mukaan! Teoriatunnit pyritään pitämään jatkossakin orkesterin harjoituspäivinä.