Oppilasorkesterit ja opetustoiminta

Turun Metsänkävijöissä toimii 2 eri oppilasorkesteria, joissa soittaa eri-ikäisiä henkilöitä. Orkesteritoimintaan osallistuminen on edellytyksenä edullisesta soitonopetuksesta ja mahdollisuudesta saada lainasoitin käyttöönsä.

Näihin orkestereihin voivat osallistua kaikki soittoharjoittelunsa juuri aloittaneet oppilaat ikään katsomatta. Heti, kun oppilas saa soittimestaan ääniä, hänen kannattaa tulla mukaan harjoittelemaan yhteissoittoa ja se omankin soittaminen kehittyy samalla. Soittotunneilla oppilas voi opettajan kanssa käydä läpi orkesterikappaleita.

Näissä orkestereissa soitettavat kappaleet on valittu siten, että aloittelijat pystyvät soittamaan niitä. Olemme jakaneet orkesterit B- ja C-orkestereihin riippuen osaamistasosta.

 

Kun oppilaan taidot kehittyvät ja osaaminen lisääntyy, hän voi siirtyä orkesteriin, jossa soitettavat kappaleet ovat jo hieman vaativampia, mutta kuitenkin sen tasoisia, että jo oman soittimen kohtalaisella hallinnalla pystyy niitä soittamaan.

Soittotaito kehittyy edelleen ja sitä tukee myös yksilöopetus, jonka aikana oppilas ja opettaja voivat käydä orkesterikappaleita läpi soittotunneilla.

Oppilasorkesterimme ovat avoinna kaikille puhallinsoiton harrastajille, joten sinun ei tarvitse olla Metsänkävijäin oppilas.

Tervetuloa mukaan soittamaan