ravintolapaiva-featured

Ravintolapäivän reseptejä

Alkulähde-kilpailu osallistui viime lauantaina jo neljättä vuotta perättäin järjestettävään Ravintolapäivään, jossa kuka tahansa voi perustaa oman ravintolan, katukeittiön tai vaikka piknikbrunssin. Turun Metsänkävijöiden ravintolassa oli tarjolla lohi- ja suppilovahvero-ohrattoa sekä kahta eri piirakkaa.

Kisakansa oli erityisen kiinnostunutta mustikkapiirakan sekä key lime pien resepteistä, joten tässäpä ne ovat. Eikun leipomaan! Ohrattojen reseptit pysyvät salaisina, mutta niiden koostumuksesta voi saada vihiä herkullisten reseptikuvien myötä.

Mustikkatuorejuustokakku ja vaniljakastike

juustokakku

Mustikkatuorejuustokakku ja vaniljakastike

Pohja
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte
600 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
100 g tomusokeria
400 g mustikoita
100 g sokeria
½ dl vettä
4 kpl liivatetta

Kastike
5 dl maitoa
2 kpl keltuaista
100 g sokeria
1 kpl vaniljatanko

Valmistus

  1. Murskaa keksit pieneksi ja sekoita sekaan sulatettu voi.
  2. Asettele voikeksimassa vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tomusokeri ja tuorejuusto sekaan
  4. Keitä mustikoista, sokerista ja vedestä melba
  5. Liota liivatetta 5 minuuttia kylmässä vedessä
  6. Lisää liivatteet osaan marjamelbasta ja lämmitä sen verran, että liivatteet sulavat.
  7. Sekoita jäähtynyt marjamelba ja liivatemelba tuorejuustomassaan.
  8. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä n. 2 tuntia.

Key lime pie

Key lime pie

Key lime pie

Pohja
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Marenki
5 kpl valkuaista
250 g sokeria
1 dl vettä

Täyte
5 kpl lime
4 kpl keltuaista
1 tlk kondenssimaitoa

Valmistus

  1. Murskaa keksit pieneksi ja sekoita sekaan sulatettu voi.
  2. Asettele voikeksimassa vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi.
  3. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia.
  4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  5. Kuumenna sokeri ja vesi 124 asteiseksi.
  6. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon sekaan samalla sekoittaen.
  7. Vatkaa marenkia niin kauan kunnes se on jäähtynyt.
  8. Raasta limen kuoria ja purista mehut. Kiehauta mehu ja kuoret.
  9. Sekoita keltuaiset ja kondenssimaito, siivilöi sekaan limemehu.
  10. Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  11. Leikkaa jäähtynyt kakku paloiksi ja pursota marenki palan päälle. Polta marenkia kevyesti kaasupolttimen kanssa.

Ravintolapäivässä tarjolla myös

Suppilovahvero-ohratto

Suppilovahvero-ohratto

Lohi-ohratto

Lohi-ohratto