Kahvikonsertti ja Kynttilä kilpailijoiden suosikki ja inhokki

Koostimme kilpailijoilta saadun numeerisen palautteen yhteen ja yörasti oli kilpailijoille sekä mieluisa että harmaita hiuksia aiheuttava. Kahvikonsertti- ja Room Escape -tehtävät saivat kilpailun parhaat kouluarvosanat (9+), kun taas Kynttilä sai kilpailun heikoimman arvostelun (7).

Suunnistustehtävät saavat harvoin kiitosta kilpailijoilta, mutta Turun ylioppilaskylässä järjestetty sprinttisuunnistus sai täyden yhdeksän kouluarvosanan. Kilpailun muut suunnistukset saivat arvosanansa taas toisesta ääripäästä. Pullautus (7,5) arvosteltiin yhtä huonoksi tehtäväksi kuin Höpönalle seikkailee ja Solmussa. Nuorempien sarjojen Vain tarkasti sai kouluarvosanan 7+, kuten vanhempien sarjojen ensiaputehtävä Haavat sidoksissa. Ruskean ja harmaan vastaava suunnistus Nopeasti vai tarkasti sai poikkeuksellisesti paremmat pisteet (8).

Kilpailijat arvioivat käytännön asioiden menneen kilpailussa kohtalaisen hyvin, vaikka jonotusta syntyikin osalle rasteista. Kilpailun viestintää pidettiin hyvänä ja näkyvänä. Kolmasosa vartioista ilmoitti lähteneensä Alkulähteeseen, koska käy muutenkin aina kisoissa. Toinen kolmasosa uskoi tapahtuman olevan hauska ja merkkasi sen kärkisyyksi lähteä kilpailuihin.

Järjestäjien yksi tärkeimmistä tavoitteista oli osoittaa, että kilpailuun valmistautumisella voi taata vartiolleen paremman menestyksen – ovathan kilpailut omanlaisiaan koulutustapahtumia. Reilu 60 prosenttia vastaajista pitikin kilpailua edeltänyttä tehtävävinkkailua sopivana. Parikymmentä prosenttia vastaajista koki vinkkejä tulleen jopa liikaa.

Tehtävien palautteessa saamat arvosanat

9+
Kahvikonsertti
Room Escape

9
YO-sprintti

8,5
Lelu parhaalle ystävälle
Muista aina liikenteessä
Punnitse (Ru/Ha)
Rekka

8+
Ilmastopaneeli
Ravintolapäivä A
Ravintolapäivä B

8
KiriKiri
Maatilan Arki
Mitä paskaa?
Nopeasti vai tarkasti (Ru/Ha)

8-
Joesta hanaan
Telakoituminen
Voitto kotiin

7,5
Etiketti
Höpönalle seikkailee
Pullautus
Solmussa

7+
Haavat sidoksissa (Ru/Ha)
Vain tarkasti (Si/Pu/Li)

7
Kynttilä